Fællesskabet i familien 
Du er her: 

Fællesskabet i familien

Frøstruphave Efterskole har plads til 141 elever

Hvordan bor vi så? Svaret er: i "familier"

En "familie" består af 6-10 drenge eller piger, som bor sammen i en slags lejlighed. Familierne på FE har navne fra planter i naturen (fx Tyttebær, Tusindfryd, Bjørneklo, Mælkebøtte).

Familiernes lejligheder er lidt forskellige. De fleste (14 stk.) består af tre tomandsværelser, fælles badeværelse og fællesrum med tekøkken og plads til hygge. Fem familier (Lyng, Kattefod, Markviol, Solsikke og Kornblomst) er unikke og har hver deres charme. Familien Kattefod består fx af 5 tomandsværelser og har således 10 familiemedlemmer. De sidste to familier er Valmue og Mælkebøtte. De er ens, og blev bygget i 2017 og 2019. De består begge af 4 tomandsværelser. I alt er der 21 "familier".

Hver familie har tilknyttet en medarbejder, som har ekstra opmærksomhed på "sine" elever. Det er familiens "mor" eller "far". Der er på skemaet en ugentlig familietime, hvor vi spiser sammen, og hvor der bliver snakket om livet på skolen med alt, hvad det indebærer. Der vil i årets løb være forskellige opgaver, der skal løses af familien. Familien har bl.a. ansvar for rengøringen af en bestemt del af skolen.

Vi er rigtig glade for vores familieordning, fordi der i den enkelte familie opstår et særligt fællesskab, lidt lige som i en rigtig familie.

”Det gør noget helt specielt for fællesskabet, at man bor i familier. I starten er det noget hurtigere at komme til at føle sig tryg, fordi man har sin familie, man kan støtte sig til.” Maria, elev

Måske er du også interesseret i