Valgfag
På denne side kan du læse om alle valgfag, der - som udgangspunkt - kører et halvt år ad gangen.

Volleyball
Udbydes både forår og efterår
Volleyball er den teknisk krævende sportsgren, som typisk først fanger din interesse i efterskolealderen og så for alvor bliver en darling for dig.
Regler og de grundlæggende slag og teknikker skal indøves, og ligeledes bliver samarbejde og taktik en del af faget. Udover træningen er der mulighed for at deltage i aftenturneringer med andre skoler, stævner og weekendkurser, og ligeledes er der mulighed for at komme til at se volleyballkampe på eliteniveau, hvis der er stemning for det. Dette vil dog medføre en lille egenbetaling til entrebilletten.
Det er vigtigt, at du deltager i faget med en positiv indgangsvinkel, så du hurtigt kan komme i gang med at udfordre dig selv og udvikle dit spil, og så vil du hurtigt se, hvor sjov en sportsgren det er.
Drenge og piger træner hver for sig.

Rytmisk gymnastik
Udbydes både forår og efterår
Rytmisk gymnastik er for dig der er vild med at bevæge dig til musik. Om det er som gymnast eller foran spejlet derhjemme er underordnet.
Vi skal svede, grine, lege og huske med kroppen. Vi skal indlære små sekvenser som vi skal fremvise ved en lille opvisning. Vi skal blive klogere på kroppens bevæg mønstre og forstå hvorfor det er vigtigt at holder kroppen smidig og stærk.

Fodbold
Udbydes både forår og efterår
Fodbold som valgfag kan vælges uanset om du har det som linjefag eller ej. Faget egner sig til alle, som har lyst til at spille og komme i god fysisk form, uanset om du er erfaren eller nybegynder.
Vi ønsker at du via træning og kampe får en masse gode og intense oplevelser året igennem.
Vi prioriterer det højt at alle der har faget får mulighed for at deltage i kampe både efterår og forår.

Klubhåndbold
KLUBHÅNDBOLD I BLÅBJERG HK
Det er muligt at spille klubhåndbold i den lokale klub Blåbjerg HK, der er hjemhørende i Outrup - 8 km. fra FE.
Tilbuddet om klubhåndbold i Blåbjerg HK er både for dem som har det som linjefag, men ønsker at spille mere håndbold men også for dem som ikke har linjefag men godt kan lide at spille håndbold. Du deltager i klubbens træning min. 1 aften om ugen, træningen foregår enten på FE eller i Outrup Idrætscenter, sted og dag kan variere for de enkelte hold. Her spiller du naturligvis også turneringskampe, deltager i stævner og sociale arrangementer på lige fod med klubbens øvrige spillere.
Det er vigtigt, at spillerne oplever sig som èt hold. FE og Blåbjerg HK samarbejder om at skabe de bedst mulige rammer for spillerne.

Badminton
Udbydes både forår og efterår
Valgfaget badminton er for dig, der gerne vil have det sjovt og spille en masse badminton, og her er plads til alle uanset niveau.
I faget vil du blive udfordret på dit niveau, og komme til at spille med andre på dit niveau. Der vil blive fokuseret på at udvikle færdigheder indenfor de grundlæggende slag og teknikker. Vi vil både have fokus på både single og double.
Du skal medbringe din egen ketcher til undervisningen.
(Du kan evt. låne en af en af dine efterskolekammerater.)

Giv det videre
Udbydes både forår og efterår
I "Giv det videre" kommer du til at smage på pædagogik, diakoni, psykologi og frivilligt omsorgsarbejde. Vi ønsker at tydeliggøre, hvor stor forskel du kan være med til at gøre for et andet menneske. I løbet af året kommer du til at opleve at få undervisning i de teoretiske perspektiver i diakoni, pædagogik og psykologi. Derudover lægger vi stor vægt på praksis, hvor du får lov til at komme ud til mennesker, som ønsker vores besøg, og være med til at gøre en forskel for dem.
Faget byder på: Besøgstjeneste på Østbækhjemmet, som er en del af kristelig handicapforening - Undervisning omkring diakoni, pædagogik og psykologi.

Band
Udbydes i efteråret
Band er for dig der virkelig ønsker at spille musik på allerhøjeste niveau. Det kræves, at du kan spille på mindst ét instrument samt har motivation for at udvikle dig på dit instrument. Bandet vil fungere som orkester for skolens kor, men vi får også rig mulighed for at spille ”vores egne” sange. Vi kommer omkring forskellige stilarter og genre men fælles for alle sange vil være en udfordrende sværhedsgrad. VI skal optræde til forskellige arrangementer på og udenfor skolen.

Lovsangsband
Udbydes i foråret
Elsker du at synge eller spille en masse fede lovsange sammen med andre, så har du nu en enestående chance.
Du skal have erfaring med mindst ét instrument eller have lyst til at synge. Vi vil synge både engelske og danske lovsange, men præcis hvilke vil du have meget indflydelse på.
Udover selvfølgelig at spille en masse lovsange sammen, vil vi også gå mere i dybden med hvad der gør en lovsang god, hvad lovsang egentlig er og hvordan man sammensætter et godt lovsangssæt.
Vi skal optræde til arrangementer både på og uden for skolen, og vi vil også lede lovsangsaftner på skolen.
Så brænder du får at synge og spille fantastiske lovsange, så skal du vælge lovsangsband.

Madlavning
Udbydes både forår og efterår
I faget Madlavning spiser vi mad, - men først og fremmest laver vi den. Så det er vigtigt, at du har lyst til at lave mad og prøve noget nyt.
Du har mulighed for at lære at lave mad og få indsigt i teknikker, smagssammensætninger og anretning. Vi laver mad ud fra forskellige temaer og laver både traditionelle og anderledes retter.
En vigtig regel – og gevinst i faget, er at alle skal smage på den på mad vi laver!

Keramik
Udbydes både forår og efterår
Keramik er et fag, hvor du får lov at arbejde med ler på forskellige måder og stifte bekendtskab med forskellige teknikker, bl.a pladeteknik og drejning. Gennem forarbejdning, brænding og glasering ender du ud med dit eget keramik, som ingen andre har magen til!

Trædesign
Udbydes både forår og efterår
Faget indeholder både arbejde ved trædrejebænken og arbejde med friskfældet træ.
Vi skal arbejde ved drejebænken, og fremstille lysestager, skåle, pizzaslicer, snurretoppe, figurer og meget mere. Du skal prøve hvordan de forskellige drejejern fungerer og du skal prøve at dreje i flere forskellige trætyper. Du lærer om at slibe og at efterbehandle med olie eller bivoks.
I friskfældet træ arbejder vi kun med træ der er nyfældet og stadig er fyldt med saft. Vi skal flække træet og arbejde med flækkejern, huljern, økse, snittekniv og snittebænk. Vi skal lave skåle, knive, skeer og meget andet.

Motor og metal
Udbydes både forår og efterår
Dette valgfag er for alle der har lyst til at arbejde med maskiner og metaller og gerne vil lære at svejse. Du er også velkommen, selvom du ikke har arbejdet med det før.
Vi skal både bruge og lære om de forskellige værktøjer og maskiner i værkstedet. I undervisningen skal vi også bygge forskellige ting af metal og lære om hvordan man vedligeholder en bil, scooter eller cykel. Desuden skal vi undersøge hvad der er hvad i motorrummet og lære bilens signaler at kende. Du kan også tage dit eget projekt med hjemmefra. Så kan du arbejde videre på det, mens du er på skolen.