Sund og varieret kost

Mad hver dag til 160 mennesker

Det er vores dygtige køkkenpersonales daglige opgave, når skolens elever og medarbejdere sætter sig forventningsfulde ved bordet. 

Vores køkkenpersonale, som består af en køkkenleder og tre køkkenassistenter, arbejder hele tiden med at udvikle kosten, som også er en væsentlig faktor for elevernes menneskelige og faglige udvikling. Med en meget afvekslende, travl og aktiv hverdag for mange elever, er der brug for brændstof, og det leverer vores køkken.

Der serveres dagligt 6 måltider: Morgenmad, formiddagsmad, middagsmad, eftermiddagskaffe, aftensmad og aftenskaffe.

Måltidsfællesskab

Vi betragter vores efterskole som et hjem for eleverne. En kerne i et hjem er for os måltidsfællesskabet, hvor vi sidder over for hinanden, kan se hinanden i øjnene og dele historier med hinanden. Her er der tid til blik for den enkelte, gensidig respekt og ærlighed. Derfor skal måltidet være et trygt og fælles rum på skolen.

Køkkenpersonalet arbejder for at bakke om det, og derfor ønsker vi at sætte fokus på en god køkkenkultur, der udvikler en stærk madkultur, der kan skabe en sund måltidskultur.

Køkkentjans

Som en naturlig del af efterskolelivet, deltager eleverne i arbejdet i køkkenet. Her hjælper de til med køkkenarbejdet i bred forstand. Det vil sige alt fra at tørre borde af og vaske op til at hjælpe med at lave frikadeller eller bage. Der er 4 elever i køkkenet ad gangen, og man er der 2 dage på en uge, nogle gange i løbet af et år.

Vi har et køkken, der sætter en ære i at arbejde i et professionelt miljø. Derfor er vi stolte over, at vi er tildelt Fødevarestyrelsen glade smiley. Du kan se vores kontrolrapporter på dette link. 

(Der er indført ny smileyordning i 2022, hvorfor elite-smileyen ikke længere findes som mærkat).

 


Madlavning er også ét af vores mange valgfag!